Pagina's

Rubrieken

Archief

Diversen

Concepción/Quirihue

Door Jan: 12/01/09

In dit lange, gerekte land heb ik inmiddels een flinke ruk afgelegd. Ben sinds laatste bericht weer 800 km verder naar het noorden. Het warme zomerweer houdt hier aan. Na het middaguur stijgt de temperatuur tot 35 graden. Ik ben tot dusver als een speer door Chili gegaan. In twee dagen bijna 300 km met een windje in de rug gaat lekker. De weg naar Concepción, tweede stad van Chili, leidde 40 km langs de Bio Bio-rivier, die fraaie uitzichten bood. In deze stad ben ik twee dagen gebleven om bij te komen. Buiten Concepción zei een bord dat ik de snelweg niet op mocht. Dus ben ik binnenwegen langs de kust gevolgd tot Tomé. Daarna landinwaarts en linksaf naar het noorden. Kleine plaatsen met inheemse namen Lirquén, Coelemu, Quirihue. Een en ander betekent wel dat er veel geklommen moet worden. Sommige hellingen zijn steiler dan 10% en dat betekent lopen en duwen. Kleine bergpasjes zijn ook mijn deel en die zijn vaak gemener dan de lange aanloop naar een echte hoge bergpas. Morgen ga ik verder naar Cauquenes, een provincieplaats die misschien niet op de kaart staat aangegeven.

Tags:

Nog geen commentaren

Nog geen commentaren.

RSS feed voor commentaren op dit bericht.

Sorry, the comment form is closed at this time.